Jeśli zastanawiacie się, czy lepiej zainwestować w zatrudnienie osoby, która będzie odpowiedzialna za zmywanie naczyń, czy postawić na profesjonalne urządzenie do tego przeznaczone, to ten artykuł jest właśnie dla Was. Dowiesz się z niego, dlaczego najlepszym wyborem do lokalu jest profesjonalna zmywarka gastronomiczna.

Zmywarki gastronomiczne to higienicznie czyste naczynia

Niedomyte naczynia potrafią odstraszyć nawet najwierniejszych klientów. Tak samo, jak smugi i zacieki na kieliszkach i sztućcach. Dlatego zmywarki przemysłowe są niezastąpione w każdym lokalu gastronomicznym, który dba o swoją renomę. Dzięki nim zawsze otrzymasz nieskazitelnie czyste naczynia, a co najważniejsze – całkowicie wolne od niebezpiecznych bakterii i wirusów. Zmywarki gastronomiczne wyparzają naczynia w temperaturze 80-90 stopni co jest wymogiem niezbędnym do spełnienia restrykcyjnych zasad higieny.

Bez problemu zmywają nawet największe zabrudzenia

Nie można pominąć jednej z najważniejszych zalet zmywarek gastronomicznych, którą jest niewątpliwie precyzja. Urządzenie bez trudu poradzi sobie z usunięciem zaschniętego sosu czy tłuszczu. Dzięki dopasowanym do sprzętu detergentom pozbędziemy się każdego zabrudzenia. Dzięki temu nie ma mowy, o mogących wpłynąć negatywnie na wizerunek lokalu reklamacjach związanych z czystością zastawy.

Trudno o bardziej wydajne urządzenia niż zmywarki dedykowane gastronomii

Jeszcze do niedawna bolączką lokali gastronomicznych były przestoje związane z oczekiwaniem na naczynia, które można było ponownie podać gościom. Szybkie tempo pracy często odbijało się na jakości czyszczenia, zaś resztki potraw na talerzu stanowiły i stanowią nadal skuteczną antyreklamę lokalu. Dzięki pojawieniu się profesjonalnych zmywarek gastronomicznych, takich jak chociażby zmywarki kapturowe, w krótkim czasie otrzymujemy czyste i lśniące naczynia. Dzięki temu nie spada efektywność pracowników, zaś na stolikach gości szybko i sprawnie pojawiają się zamówione potrawy i napoje.

Przede wszystkim oszczędność…

Nowoczesne zmywarki gastronomiczne dbają o nasz portfel. Są energooszczędne i ekologiczne – zużywają znacznie mniej prądu oraz wody niż pierwsze urządzenia tego typu, które pojawiły się na rynku. Dodatkowym plusem, o którym często zapominamy, jest ograniczenie ilości potłuczonych naczyń. Nie chodzi tu tylko o koszt zbitego talerza, ale również zakłócenie płynności funkcjonowania samego lokalu.

… i komfort pracy

Zmywarki gastronomiczne są proste i intuicyjne w obsłudze, dzięki czemu nie będziemy musieli tracić czasu na wprowadzanie nowego pracownika w tajniki obsługi urządzenia. Wystarczy, że załadujemy zmywarkę, ustawimy program i gotowe. Po zakończeniu cyklu mycia w niespełna trzy minuty otrzymujemy naczynia nieskazitelnie czyste, wyparzone, suche i bez smug. Wystarczy wyładować zawartość zmywarki i naczynia są gotowe do ponownego użytku. Wszystko to, dzięki myciu naczyń w wysokiej temperaturze – po wyjęciu ze zmywarki woda bardzo szybko odparowuje.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here